Energie-opslag : ‘Het onderwerp’

De overgang naar een duurzame energievoorziening stelt aanvullende eisen aan het moment waarop wij energie gebruiken. Om dat niet ten koste te laten gaan van het comfort, is het van groot belang dat het grillige profiel van wind- en zonne-energie wordt teruggebracht naar een voorspelbaar patroon. Tijdelijke of langdurige opslag is daar de ge-eigende oplossing voor.

Maar waar denken wij aan bij opslag? Op de eerste plaats mbt elektriciteit staat het toepassen van accu’s. Die hebben immers een groot rendement. Helaas is grootschalige opslag nog in ontwikkeling en maakt momenteel nog veel gebruik van schaarse grondstoffen. En daar wringt de schoen.

We kunnen ook meer gebruik maken van de enorm energie-zuinige mogelijkheden van warmtepompen, en Warmte-/koude-opslag. Zo zijn er nog tal van mogelijkheden om duurzamer met energie om te gaan.

EnergiePlaneet focust op methodes om minder afhankelijk te worden van de traditionele grondstoffen. Laat u eens informeren over de mogelijkheden en bel ons op werkdagen voor het maken van een afspraak.


Deel dit bericht:

Contact

Energie Planeet
Edvard Munchweg 25
1328 MA, Almere