Inkoopadvisering


Energie: flexibel en/of duurzaam inkopen

De momenten waarop u energie gebruikt kunnen u leiden naar een veel lager energie-budget. De traditionele methode van vaste contracten voldoet in veel gevallen maar steeds vaker zijn er modernere, en daarmee goedkopere manieren om uw energie te verkrijgen. Waarom op lange termijn inkopen als blijkt dat u en uw adviseur niet weten welke kant de markt op zal gaan. Op momenten dat het logisch leek dat tarieven zouden stijgen, gaan zij onderuit. En andersom! Moderne contracten spelen hierop in en begeleiden u bij uw lange termijn doelstelling om energiekosten te reduceren. Duurzame opwekking past hier goed in.

De CO2-doelstelling is heel geschikt om het grotere doel vast te stellen. Op onderdelen heeft u subdoelen die kunnen gaan over gebruik, zelf opwekken of groen inkopen. Groen inkopen kan een onderdeel zijn van de mix. U koopt dan Garanties van Oorsprong, ook wel groencertificaten genoemd. Die certificaten bevestigend dan dat je afname gegarandeerd afkomstig is uit duurzame bronnen als water, zon, wind of biomassa. Energie Planeet regelt dat voor u.


Hardy Sevink, manager GolfClub Almeerderhout - Advies en uitvoering duurzame opwekking energie

Energie Planeet heeft de duurzame opwekking gerealiseerd voor elektrische auto’s en de handicarts. Onze energiecontracten zijn vergroend met Garanties van Oorsprong met de herkomst Deense Wind. We monitoren nu zelf de opbrengsten en de kosten. Inzet is de certificering als echt duurzame golfclub.