Wat is uw bijdrage aan Green City Almere? Neem nu actie op kosten besparen én vergroenen.

Wat is uw bijdrage aan Green City Almere? Neem nu actie op kosten besparen én vergroenen.

Beste Floriade liefhebber,

Almere werkt in de aanloop naar Floriade 2022 hard aan de gemeenschappelijke ambitie: the Green City. Een plek die voedsel en energie produceert, water zuivert, afval hergebruikt en grotendeels zelfvoorzienend zal zijn. Een goed moment voor alle Almeerse bedrijven om aan te haken. Vergroen NU uw energiehuishouding en bespaar tegelijkertijd DIRECT op uw kosten.

Veel ondernemers realiseren zich niet: Hoe uw energiehuishouding is geregeld, bepaalt in hoge mate de prijs die Unu en in de toekomst betaalt voor verbruik en aan belastingen. Natuurlijk wilt u daar greep op houden. Ingenieursbureau Energie Planeet helpt u met de uitvoering van projecten gericht op energiebesparing en vergroening. Vanuit duidelijke en realistische doelen, op een pragmatische manier. En: met keiharde financiële resultaten die al op korte termijn zichtbaar zijn.

Een belangrijke kwaliteit van ons bureau is dat we integraal denken en oplossingen in samenhang realiseren. Energievreters vergroenen bijvoorbeeld, lijkt duurzaam, maar is in feite vergroenen van verspilling! Integraal kijken, betekent echt kansen verzilveren. En dat is wat onze technische specialisten doen.

Voorbeelden van projecten zijn:

1. Programmamanagement ‘de Energie Agenda’ bij een grote logistieke dienstverlener
·       Besparing over 1ste 5 jaar € 900.000 daarna € 300.000 per jaar!
·       Vermindering CO2-uitstoot met 3.000.000 kilo (35 %) Waarde: € 24.000,- per jaar
·       Maatregelen: zuiniger verlichting, minder verbruik intern transport, eigen opwekking door zon en kleinschalige wind.

2. Vergroenen golfclub: kostenneutraal volledige verduurzaming energiehuishouding
·       Maatregelen: elektriciteit direct van de Windmolen, zon voor laden van buggy’s en elektrische auto’s, optimaliseren van warmtehuishouding

3. Mobiliteit zakelijke dienstverlener: Impactanalyse grootschalig zonne-energieproject door landelijk elektrisch laden van auto’s mobiliteit volledig CO2 vrij te maken. Kosten per kilometer kunnen verlaagd worden met waarden van minus 75%.

4. Productiebedrijf: Onderzoek naar balans tussen verwarmen en koelen. Warmte Koude Opslag levert een 65 % besparing op de jaarlijkse gaskosten en een belangrijk deel op de elektriciteitsrekening voor de koeling.

Zin om te verkennen wat voor uw organisatie de mogelijkheden zijn? Bel met ons op 036 84 111 79 of kijk op www.energie-planeet.nl.

Ir. Roland de Wit – Directeur


Deel dit bericht:

Contact

Energie Planeet
Edvard Munchweg 25
1328 MA, Almere